Az 1. Mérés-értékelés kiterjesztése alprojekt 2015. december 31-én sikeresen befejezte szakmai tevékenységét. A fejlesztés a TÁMOP 2.2.1-08/1 kiemelt projekt Mérés-értékelés alprojektje szakmai eredményeinek kiterjesztését és nagymértékű innovációját valósította meg.

A projekt első szakaszában elkészült egy, az interneten mindenki által elérhető feladatbanki keretrendszer az addigi modulos vizsgáztatási rendszer feladataihoz, 5000 elemi vizsgafeladat-tartalommal feltöltve. A második szakaszban ez a Feladatbank bővül ki olyan informatikai funkciókkal, amelyek a felhasználókat segítik a kényelmesebb, sokoldalúbb használatban. További cél, hogy a Feladatbank a későbbiekben is segítséget nyújtson a különböző típusú feladatok befogadásához; tartalmának bővülésére és korszerűsítésére kialakuljon egyfajta automatizmus, szűrve az elavult feladatokat és bővítve az új elvárásokhoz alkalmazkodó feladatokkal.

 

Számszerűsíthető eredmények: a 2500 db, képzést és vizsgarendszert támogató Feladatbank speciális és új követelménymoduljaira fejlesztett elemi vizsgafeladat.