A TÁMOP 2.2.1-12/1 PROJEKT A HVG ÁLLÁSBÖRZÉN

Sikeresen vett részt a Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001
„A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projektje a HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapokon. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 5,414 milliárd forintból, az Európai Unió finanszírozásával, az ESZA társfinanszírozásával valósul meg.

 

Idén 16. alkalommal nyitotta meg kapuit az ország legnépszerűbb karrierrendezvénye.
A 2015. február 24-25-én lezajlott eseményen - melynek a Syma Rendezvényközpont adott otthont - több mint 10 000 látogató több mint 140 cég képviselőjével találkozhatott. A HVG Állásbörzén minden a karrier építésének támogatásáról szólt, ennek érdekében színes programok, előadások és nagynevű cégek várták az érdeklődőket, hogy első kézből értesülhessenek az aktuális állásajánlatokról és beszélgethessenek a szakterületek szakmai képviselőivel.

 

A rendezvényt az ország csaknem minden tájáról, sőt, külföldről is látogatták. A résztvevők elsősorban mérnöki, műszaki, informatikai, pénzügyi és gazdasági területen kerestek állást, azonban nem volt ritka az alacsony iskolai végzettségű, a fogyatékossággal élő vagy a megváltozott munkaképességű érdeklődők látogatása sem.

 

Az állásbörzén részt vett a TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 „A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” projekt is, amelynek célja a szak- és felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése keretében színvonalas és az EU elvárásainak megfelelő, az alacsony iskolai végzettségű, a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű személyek igényeit is szem előtt tartó szakképzés és felnőttképzés keretében számos új ötlet gyakorlatba építése. A fejlesztés megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak a szakma elfogadó véleményére, a széles körű szakmai egyeztetésre, minél több, a szak- és felnőttképzés területén aktívan dolgozó kolléga fejlesztésbe történő bevonására.

 

A Képzésben a jövő! néven is ismert projekt munkatársai a HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok mindkét napján készséggel álltak az érdeklődők rendelkezésére, válaszoltak az öt kiemelt fejlesztési szakmai területtel - a mérés-értékelés kiterjesztésével, a kerettantervek kidolgozásával, a szakmai folyamatellenőrzési rendszer kidolgozásával, a Magyar Képesítési Keretrendszerrel, valamint az OKJ és a hatósági képesítések összehangolásával - kapcsolatos kérdésekre.

 

A rendezvény kiváló fórumot teremtett a Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.2.1-12/1 projektje számára ahhoz, hogy munkatársai tanácsokkal segítsék a rendezvényre ellátogató fiatal és tapasztalt szakembereket, köztük a frissen végzetteket is; hiszen a munkaerő-piaci igényekhez igazodni tudó képzési rendszerű, szerkezetű és tartalmú szakképzés és felnőttképzés alapvető feladata a gazdaság szakemberigényének folyamatos kielégítése, ezáltal a foglalkoztathatóság növelése.

 

A projektről részletesebb információt a kepzesbenajovo.hu weboldalon találhatnak.Iratkozzon fel hírlevelünkre
Név*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Város*:
Cég/intézmény neve:
A következő alprojektekről kérek tájékoztatást:
1. alprojekt
2. alprojekt
3. alprojekt
4. alprojekt
5. alprojekt
Biztonsági kód*:
Jogi közlemény
Személyes adatai megadásával Ön hozzájárul, ahhoz, hogy azok a Nemzetgazdasági Minisztérium mint Adatkezelő adatbázisába bekerüljenek, és azokat esetleges tiltó nyilatkozata kézhetvételéig minden további ellenszolgáltatás és külön engedélyezés nélkül az Adatkezelő saját tevékenysége céljából a jövöben felhasználhassa. Az adatkezelés során az adatfeldolgozást maga az Adatkezelő végzi. Az Ön által hírlevélfeliratkozás alaklmával önkántesen megadott, személyes adatokat az Adatkezelő dolgozóin és adatfeldolgozóin kívül mások nem ismerhetik meg, azokat bizalmasan kezeljük. Az Önről kezelt adatokat az Adatkezelő a jogszabályok által lehetővé tett, vagy kötelezően előírt adattovábbítások kivételével csak az Ön kifejezett és előzetes hozzájárulása alapján továbbíthatja harmadik személyek részére.