A TÁMOP 2.2.1-12/1 PROJEKT ISMÉT A HVG ÁLLÁSBÖRZÉN

Második alkalommal is sikeresen vett részt a Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 „A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” című kiemelt projektje a kétnapos HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapokon szeptember 23-24-én. A projekt az Európai Unió finanszírozásával, az ESZA társfinanszírozásával valósul meg.

 

Lezárult az ország legnépszerűbb karrierrendezvénye, a 17. HVG Állásbörze. A 2015. szeptember 23-24-én megrendezett eseményen, a Syma Rendezvényközpontban több mint 9 000 látogató 130 cég képviselőjével találkozhatott. A rendezvényen részt vevő vállalatok színes programokkal, érdekes előadásokkal, valamint kreatív standoknál várták az érdeklődőket, ahonnan első kézből értesülhettek az aktuális állásajánlatokról, valamint a karrierépítésről.

 

A rendezvényt az ország csaknem minden tájáról, sőt külföldről is látogatták. A résztvevők elsősorban mérnöki, műszaki, informatikai, pénzügyi és gazdasági területen kerestek állást, azonban nem volt ritka az alacsony iskolai végzettségű, a fogyatékossággal élő vagy a megváltozott munkaképességű érdeklődők részvétele sem.

 

Az állásbörzén idén is részt vett a TÁMOP 2.2.1-12/1-2012-0001 „A szakképzés és a felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése” projekt, amelynek célja a szak- és felnőttképzés minőségének és tartalmának fejlesztése keretében színvonalas és az EU elvárásainak megfelelő, az alacsony iskolai végzettségű, a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű személyek igényeit is szem előtt tartó szakképzés és felnőttképzés keretében számos új ötlet gyakorlatba építése. A fejlesztés megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítanak a szakma elfogadó véleményére, a széles körű szakmai egyeztetésre, minél több, a szak- és felnőttképzés területén aktívan dolgozó kolléga fejlesztésbe történő bevonására.

 

A Képzésben a jövő! néven is ismert projekt munkatársai – a tavalyi részvételhez hasonlóan - a HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok mindkét napján készséggel álltak az érdeklődők rendelkezésére, válaszoltak az öt kiemelt fejlesztési szakmai területtel - a mérés-értékelés kiterjesztésével, a kerettantervek kidolgozásával, a szakmai folyamatellenőrzési rendszer kidolgozásával, a Magyar Képesítési Keretrendszerrel, valamint az OKJ és a hatósági képesítések összehangolásával - kapcsolatos kérdésekre.

 

A rendezvény kiváló fórumot teremtett a Nemzetgazdasági Minisztérium TÁMOP 2.2.1-12/1 projektje számára ahhoz, hogy munkatársai tanácsokkal segítsék a rendezvényre ellátogató fiatal és tapasztalt, akár , frissen végzett szakembereket is; hiszen a munkaerő-piaci igényekhez igazodni tudó szerkezetű,  tartalmú és rendszerű, szakképzés és felnőttképzés alapvető feladata a gazdaság szakemberigényének folyamatos kielégítése, ezáltal a foglalkoztathatóság növelése.

 

A projektről részletesebb információt a kepzesbenajovo.hu weboldalon találhatnak.Iratkozzon fel hírlevelünkre
Név*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Város*:
Cég/intézmény neve:
A következő alprojektekről kérek tájékoztatást:
1. alprojekt
2. alprojekt
3. alprojekt
4. alprojekt
5. alprojekt
Biztonsági kód*:
Jogi közlemény
Személyes adatai megadásával Ön hozzájárul, ahhoz, hogy azok a Nemzetgazdasági Minisztérium mint Adatkezelő adatbázisába bekerüljenek, és azokat esetleges tiltó nyilatkozata kézhetvételéig minden további ellenszolgáltatás és külön engedélyezés nélkül az Adatkezelő saját tevékenysége céljából a jövöben felhasználhassa. Az adatkezelés során az adatfeldolgozást maga az Adatkezelő végzi. Az Ön által hírlevélfeliratkozás alaklmával önkántesen megadott, személyes adatokat az Adatkezelő dolgozóin és adatfeldolgozóin kívül mások nem ismerhetik meg, azokat bizalmasan kezeljük. Az Önről kezelt adatokat az Adatkezelő a jogszabályok által lehetővé tett, vagy kötelezően előírt adattovábbítások kivételével csak az Ön kifejezett és előzetes hozzájárulása alapján továbbíthatja harmadik személyek részére.