Kedves Érdeklődő!

 

A következő leírásokkal az a célunk, hogy kiderüljön számodra, milyen területeken zajlik a projektünk fejlesztése és az is, hogy Te mit tudsz belőle hasznosítani.

Kérdéseidet a fölső menüsoron található „ügyfélszolgálat” funkció használatával teheted fel.

 

Mérés-értékelés kiterjesztése

A Feladatbank (FB) egy olyan folyamatosan bővülő, az interneten található feladatgyűjtemény, melyben a szakképesítésekhez több ezer feladatot, tesztet találsz a hozzá kapcsolódó megoldókulccsal.

Te is keresgélhetsz otthoni gyakorláshoz vagy vizsgára való felkészüléshez, de tanórán, tanárod által kiadott feladatot és feladatsort is megoldhatsz majd az FB-vel. Jó, ha tudod, hogy az FB-ben található feladatokból kerül majd ki a vizsgafeladatok többsége, és megtalálod majd benne az előző években a vizsgákon szereplő feladatsorokat is a megoldásokkal együtt.

Ingyenes hozzáférés, egyszerű regisztráció, optimalizált keresési rendszer segít majd abban, hogy hatékonyan teszteld tudásod.

 

OKJ összehangolása a hatósági képesítésekkel

Ha szaktudásra vágysz, akkor jó, ha tudod, hogy nemcsak az OKJ-ben szereplő szakképesítések, hanem a hatósági képesítések közül is válogathatsz. Ez számodra azért is fontos lehet, mert a munkavállalók Európai Unión belüli szabad mozgásának megkérdőjelezhetetlen alapelve egyre inkább megerősíti azokat a törekvéseket, hogy a szakmai képesítések kölcsönös elismerésén túl a hatósági képesítek nemzetközi szinten való elismerésének előmozdítása is megtörténjen. Fentiek miatt hozzuk létre a hatósági képesítések jegyzékét, valamint a képesítések képzési és vizsgakövetelményeit leíró dokumentumokat, továbbá javaslatot készítünk a hatósági képesítések korszerűbb szabályozási rendszerére.

Kialakítunk egy adatbázist, egy ún. Időgépet, amely - ha pl. metróvezető szeretnél lenni vagy érdekelnek a szépészeti szakképesítések - segít neked eligazodni a jelenlegi és múltbeli hatósági és OKJ-s képesítések világában.

 

Kerettantervek kidolgozása

A szakképzési kerettantervek olyan dokumentumok, amelyek alapján az általad választott szakképesítés elsajátításához szükséges ismereteket tanítják meg neked. A megújult szakképzésben több a gyakorlati óra és – ha nappali képzésben tanulsz - rövidebb a képzési idő.  Ezáltal tudásod versenyképesebb lesz, a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő képzésekben részesülhetsz, hamarabb vállalhatsz majd munkát és léphetsz be a „nagybetűs életbe”.

 

Szakmai folyamatellenőrzési rendszer kidolgozása

Te is tudod, hogy minden ellenőrzés megbolygatja egy iskola életét, hiszen többletmunkát jelent mind a tanároknak, mind a tanulóknak. Neked sem mindegy azonban, hogy mindez miért történik. A szakmai folyamatellenőrzés fő célja, hogy biztosítsa a kerettantervek szerinti oktatást és elősegítse a képzési folyamatban felmerülő problémák felfedését, kezelését, a legjobb gyakorlatok elterjesztését. Azt szeretnénk, hogy az ország bármely intézményében tanuld is a szakmát, tudásod ugyanannyit érjen.

 

Az MKKR (Magyar Képesítési Keretrendszer) kidolgozása

Közérthetően, néhány sorban leírjuk, hogy az általad választott képesítéssel pontosan milyen tudás és képességek birtokában leszel, a képesítéseddel betöltendő munkakör ellátásakor milyen fokú önállóságot és felelősséget várhatnak el tőled. Megtudhatod, hogy a bizonyítvány megszerzésekor mit tudsz, mihez értesz majd. A képesítési keretrendszerben szereplő leírások a magyar és az európai uniós munkavállalást is segítik, mivel lehetővé teszik az egyes országokban szerzett képesítések összehasonlítását.Iratkozzon fel hírlevelünkre
Név*:
E-mail cím*:
Telefonszám:
Város*:
Cég/intézmény neve:
A következő alprojektekről kérek tájékoztatást:
1. alprojekt
2. alprojekt
3. alprojekt
4. alprojekt
5. alprojekt
Biztonsági kód*:
Jogi közlemény
Személyes adatai megadásával Ön hozzájárul, ahhoz, hogy azok a Nemzetgazdasági Minisztérium mint Adatkezelő adatbázisába bekerüljenek, és azokat esetleges tiltó nyilatkozata kézhetvételéig minden további ellenszolgáltatás és külön engedélyezés nélkül az Adatkezelő saját tevékenysége céljából a jövöben felhasználhassa. Az adatkezelés során az adatfeldolgozást maga az Adatkezelő végzi. Az Ön által hírlevélfeliratkozás alaklmával önkántesen megadott, személyes adatokat az Adatkezelő dolgozóin és adatfeldolgozóin kívül mások nem ismerhetik meg, azokat bizalmasan kezeljük. Az Önről kezelt adatokat az Adatkezelő a jogszabályok által lehetővé tett, vagy kötelezően előírt adattovábbítások kivételével csak az Ön kifejezett és előzetes hozzájárulása alapján továbbíthatja harmadik személyek részére.